Güncel Haberler
Tatlıların ‘taş’ lezzeti: Taş kadayıfı tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri
Tatlılar arasında özel bir yere sahip olan taş kadayıf, lezzet şöleni sunuyor. Bu eşsiz lezzet tatlı severleri memnun edecek. İster bayram sofralarında, ister özel günlerde sofralarda her zaman yerini alan taş kadayıf, tatlı severleri büyülemektedir. İşte taş kadayıf tarifi…
Yayınlanma: 28.03.2024 – 12:37
Abo Ol
Tatlı denilince akla gelen lezzetler arasında özel bir yere sahip olan taş kadayıfı, tatlı severlerin favorisi haline geldi. Bu muhteşem tatlı her lokmasında bir lezzet şöleni sunuyor. Geleneksel tatlılar arasında önemli bir yer tutan taş kadayıf, özel günlerde ve davet sofralarında sıklıkla tercih edilmektedir. İşte, lezzetli ve pratik taş kadayıf tarifi…
TAŞ KADAYIFASI TARİFİ
Malzemeler
- 2,5 bardak su
- 2 su bardağı şeker
- çeyrek limonun suyu
Hamuru için;
- 1 bardak ılık süt
- 1 bardak su
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
İç mekan için;
- iri kıyılmış ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Kızartmak;
yapı
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım: Şekeri ve suyu tencereye koyup hepsini karıştıralım.
- 10 dakika kaynattıktan sonra çeyrek limonu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbet soğuk olmalı.
- Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kaseye alıp çırpma teli ile topak kalmayıncaya kadar çırpıyoruz.
- Üzerini streç filmle kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
- Yanmaz krep tavasını ocağa alıp ısıtın. (Ben tavayı yağlamadım) Karışımdan 1 kepçe döküp bir tarafı pişirin.
- Pişen krepi temiz bir kurulama bezinin üzerine koyun.
- Bütün iç harcını bu şekilde hazırlayalım.
- Kıyılmış ceviz ve tarçını karıştırıp kreplerimizin arasına 1 yemek kaşığı koyup iyice kapatın.
- Tek tarafı piştiği için kolay kapanır.
- Yağı tavaya dökün ve ısıtın.
- Daha sonra hazırladığımız krepleri tavaya koyup önlü arkalı pişiriyoruz.
- Pişen pankeklerimizi soğuyan şerbete atıyoruz.
- 2-3 dakika yeterlidir. Üzerine fıstık serpip servis yapın.