Brezilya mutfağının leziz içli köftesi: İşte Coxinha tarifi…
Brezilya canlı ve çeşitli kültürüyle ünlüdür ve bu renkli atmosfer mutfağına da yansır. Brezilya mutfağı tropik meyveler, taze balıklar, et çeşitleri ve çeşitli baharatlar açısından zengindir. Rengarenk pazarlar, yerel lezzetler ve leziz atıştırmalıklar Brezilya’nın mutfak çeşitliliğini yansıtıyor. Bu coşkulu ülkenin mutfak kültürü, sizi insanların buluştuğu, keyifli dakikalar geçirdiği leziz bir yolculuğa davet ediyor. Coxinha plakası; Tarihi açısından 19. yüzyıl civarına bakmamız gereken bu tarihi ve popüler lezzet, Brezilyalıların vazgeçilmezidir. Kuyu Brezilya mutfağının leziz içli köftesi nasıl hazırlanır? İşte Coxinha ücreti…
COXINHA TARİFİ
Malzemeler:
Hamur için:
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı un (temiz)
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 soğan (ince rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Şekil vermek:
5 yemek kaşığı yağ
İç harç için:
1 tavuk göğsü (200 gr, haşlanmış)
1 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
1 tutam tuz
1/4 demet maydanoz
Örtmek:
1/2 su bardağı su
2 çay kaşığı nişasta
1,5 su bardağı galeta unu
Kızartmak:
2 su bardağı ekmek kırıntısı
Üretme:
Hamur için öncelikle tavuk suyu, tereyağı, tuz, pul biber ve rendelenmiş soğanı kalın dipli bir tava veya tencerede kaynatın.
Kaynayan karışıma unu ekleyip spatulayla karıştırarak koyulaşıp dibe hafif yapışmaya başlayana kadar orta ateşte pişirin.
Bu aşamada hamurun biraz pürüzlü olması normaldir.
Sıcak hamuru hafifçe yağlanmış bir yüzeye yerleştirin ve pürüzsüz hale gelinceye kadar bir spatula, kazıyıcı veya oklava ile bastırarak yoğurun.
Hazırladığınız hamuru hafifçe yağlayın ve tamamen soğuyana kadar çalışma yüzeyinde dinlendirin.
İçi için öncelikle haşlanmış tavuğu doğrayın, soğanı küp şeklinde doğrayın ve sadece maydanoz yapraklarını ince ince kıyın.
Geniş bir tavada soğanları tereyağında yumuşayana kadar kavurun, baharatları ve tavuğu karışıma ekleyin, son olarak maydanozu da ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Üzeri için su ve nişastayı karıştırıp bir tencerede kaynatıp bir kaseye alıp soğumaya bırakın.
Hamur soğuduktan sonra cevizden biraz daha küçük parçalara bölüp yuvarlayın.
Bunu yaparken avucunuzu hafifçe yağlayabilirsiniz.
Avuç içinde yuvarlakları hafifçe inceltip ortasını yüzme havuzu gibi açın, içine bol miktarda tavuklu karışımdan koyun, kenarlarından yukarıya doğru çekerek kapatın, son olarak avucunuzda külah şekli verip yukarı doğru yuvarlayın.
Hazırladığınız Coxinhas’ları kaplamak için öncelikle avucunuzu nişastalı karışımla ıslatıp dışını çok ince bir tabaka halinde kapladıktan sonra galeta ununa bulayın.
Pişirmek için, yağı büyük bir tavada orta ateşte ısıtın ve Coxinhas’ı her yüzeyi altın kahverengi olana ve sabitlenene kadar çevirerek kızartın.
Bu işlem 4-5 dakika sürecektir. Bu noktada dış yüzeyin yanmasını önlemek için alevi zaman zaman yükseltip alçaltabilirsiniz.
Pişen Coxinha’yı bir kurulama bezinin üzerine alıp 5 dakika dinlendirip ılık veya oda sıcaklığında servis yapın.
Afiyet olsun!