Siirt’te hasat başladı: Şimdi sofralık 15 gün sonra sucukluk… – Son Dakika Yaşam Haberleri
Siirt'in merkez ve mahallelerindeki bağ ve sebze bahçelerinde hasat başladı.
Yayınlanma: 17.08.2024 – 23.06
SiirtTürkiye'nin bereketli topraklarında yetişen sinsi ve tayfi üzümlerinin hasat sezonu başladı. Hasat edilen üzümler genellikle meyve olarak tüketilmektedir. Sıcakların da etkisiyle önümüzdeki günlerde daha da olgunlaşması beklenen üzümler pekmez, pekmez ve sucuk yapımında kullanılacak.
Çiftçi Levent Başaran, asma bitkilerinde verimliliğin oldukça yüksek olduğunu belirterek; Hasadın başladığını, hasat edilen üzümlerin artık sadece meyve olarak tüketildiğini belirtti. Başaran; '«Üzümler artık biraz ekşi. 15 günde hasat ettiğimiz mahsulle hem pekmez hem de sucuk üreteceğiz. Çünkü o zaman daha verimli oluyor. 15 Eylül'den sonra hasat ettiğimizde pekmez miktarı daha fazla oluyor. Şimdi onu yiyecek olarak tüketiyoruz, ardından pekmez ve fındık sucuğu için mahsulün tamamını hasat edeceğiz. Bu yıl da verim iyi ve beklentilerimizi karşılıyor. Üzümlerimiz çeşitli çeşitlerdedir. Çekirdeksiz üzümleri kuru üzüm haline getiriyoruz. Ayrıca fazlalık kaldığında pekmez için ayırıyoruz. “Genellikle yemek olarak Tayfi üzümünü tüketiyoruz.” dedi.